Foto:  Floris Naber

Contact

Nikola Meeuwsen - Piano

nikolameeuwsen@icloud.com 

Mob: 0031 6 20 50 36 18

Phone: 0031 70 355 58 89

www.nikolameeuwsen.com

Nikola Meeuwsen

               Pianist

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours.

 

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland.

Hij trad onlangs op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola. Kamermuziek speelde hij met het Matangi Kwartet, de violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Een pianoduo vormde hij met Igor Roma, Anna Fedorova en Thomas Beijer.

 

In festivals is Nikola Meeuwsen een graag geziene gast. Hij speelde in het Storioni Festival, het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Internationaal Kamermuziekfestival Ede, Festival Classique en in het nieuwe Haagse festival Classical NOW!

 

Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2015 krijgt hij ook maandelijks lessen van Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola. Masterclasses volgde Nikola bij Jacques Rouvier, Pavel Gililov, Matti Raekallio, Ruth Nye, Edith Fischer, Jerome Rose en Dominique Merlet.

 

Horowitz, Schnabel, Sofronitsky, Cziffra, Rubinstein, Lipatti, Sokolov, Pogorelich, Volodos en Gould zijn de pianisten waar hij het liefst naar luistert. Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz hoorde, wist Nikola dat hij pianist wilde worden.